6 Nisan 2020 Pazartesi
Çilek
Çilek, yüksek su içeriğine sahip sulu, kırmızı bir meyvedir. Tohumlar porsiyon başına bol miktarda diyet lifi sağlar. Çilek birçok sağlıklı vitamin ve mineral içerir.
Özellikle, kalp sağlığını artırmaya yardımcı olabilecek flavonoidler olan antosiyaninleri içerirler. Çileklerdeki lif ve potasyum da sağlıklı bir kalbi destekleyebilir.
Bir çalışmada, her ikisi de yüksek antosiyanin içeriği ile bilinen, haftada 3 veya daha fazla porsiyon çilek ve yaban mersini yiyen kadınların, kalp krizi geçirme riski daha düşük alımlı olanlardan daha düşüktü.
Çilek ve diğer renkli meyveler de quercetin adı verilen bir flavonoid içerir. Bu doğal bir anti-enflamatuar bileşiktir.
3 büyük çilek bir porsiyon aşağıdaki besinleri sağlar:
17 kalori
4.15 g karbonhidrat
1.1 g lif
9 mg kalsiyum
7 mg magnezyum
83 mg potasyum
31.8 mg C vitamini
Çilek ayrıca tiamin, riboflavin, niasin, folat ve B-6, A ve K vitaminleri içerir.
Çilek hakkında daha fazla bilgi edinin.
Çilek nasıl yenir
Çilek çok yönlü bir meyvedir. İnsanlar onları çiğ olarak yiyebilir veya kahvaltı gevreklerine veya yoğurtlara ekleyebilir, bir smoothie'ye karıştırabilir veya reçel haline getirebilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder