Elmalar diyete hızlı ve kolay bir ekleme yapar. En büyük sağlık yararları için onları cildinizle yiyin.
Elmalar yüksek lifli meyvelerdir, yani onları yemek kalp sağlığını artırabilir ve kilo kaybını teşvik edebilir. Elmalardaki pektin, iyi bağırsak sağlığının korunmasına yardımcı olur.
Bir orta elma aşağıdaki besinleri içerir:
95 kalori
25.13 g karbonhidrat
4.4 g lif
195 mg potasyum
11 mg kalsiyum
8.4 mg C vitamini
Araştırmalar, düzenli olarak elma yeme ile daha düşük kardiyovasküler hastalık, bazı kanserler ve diyabet riski arasında bir bağlantı olduğunu göstermiştir.
Elmalar ayrıca anti-kanser özelliklerine sahip olabilen bir flavonoid olan yüksek seviyelerde quercetin'e sahiptir.
Bir çalışma, tam elma yiyen insanların obez olma olasılığının yüzde 30 daha az olduğunu bulmuştur. Bu diyabet ve kalp hastalığı riskini azaltabilir.
Elma nasıl yenir
Çiğ elma harika bir atıştırmalık yapar ve bunları badem yağı ile birleştirmek protein ve yağ alımını dengelemeye yardımcı olur. İnsanlar ayrıca yoğurt için çiğ veya haşlanmış elma ekleyebilir veya yemek pişirmek için elma püresi kullanabilirler.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder