Limon, insanların sağlık yararları nedeniyle geleneksel ilaçlarda sıklıkla kullandıkları bir turunçgillerdir. Diğer turunçgiller gibi, C vitamini ve diğer antioksidanlar içerirler.
Antioksidanlar insan sağlığı için gereklidir. Bu bileşikler vücutta vücudun hücrelerine zarar verebilecek ve kanserler gibi hastalıklara yol açabilecek serbest radikalleri siler.
Araştırmacılar, limon ve diğer narenciye meyvelerindeki flavonoidlerin antibakteriyel, antikanser ve antidiyabetik özelliklere sahip olduğuna inanıyorlar.
Limon da dahil olmak üzere narenciye, sağlığa fayda sağlayan fitokimyasallar adı verilen aktif bileşenler içerir. Bunlar:
C vitamini
folik asit
potasyum
pektin
Bir 48 g limonun suyu, gram (g) veya miligram (mg) cinsinden aşağıdaki besinleri içerir:
11 kalori
3.31 g karbonhidrat
49 mg potasyum
18.6 mg C vitamini
3 mg kalsiyum
0.1 g lif
Limon ayrıca tiamin, riboflavin, niasin, B-6 vitamini, folat ve A vitamini içerir.
Limon ve limon suyunun sağlık yararları hakkında daha fazla bilgiyi buradan edinebilirsiniz.
Limon nasıl yenir
İçme suyunu tatlandırmak veya bir salata veya balık üzerine sıkmak için limon suyunu kullanın. Boğaz ağrısını yatıştırmaya yardımcı olmak için bir çay kaşığı bal ile kaynar suya limon suyu eklemeyi deneyin. Organik limon kabuğunu da yemek mümkündür. Bazı insanlar kabukları tariflerde kullanır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder