Portakal, vitamin ve minerallerle dolu tatlı, yuvarlak bir turunçgillerdir.
Portakal en zengin C vitamini kaynakları arasındadır ve bir orta boy meyve, kişinin günlük C vitamini değerinin yüzde 117'sini sağlar.
141 gr portakal ayrıca aşağıdaki besinleri içerir:
65 kalori
16.27 g karbonhidrat
3.4 g lif
61 mg kalsiyum
14 mg magnezyum
238 mg potasyum
63.5 mg C vitamini
C vitamini vücutta güçlü bir antioksidan görevi görür. Bu vitamin ayrıca bağışıklık sistemi fonksiyonu için de gereklidir. Vücudun bitki bazlı gıdalardan demir emmesine yardımcı olarak bağışıklık fonksiyonunu arttırır.
İnsan vücudu C vitamini yapamaz, bu yüzden insanların bu vitamini diyetlerinden alması gerekir.Karaçlar ayrıca kansere neden olabilecek kimyasallara bağlanıp onları çıkararak kolonu sağlıklı tutabilen bir lif olan yüksek pektin seviyeleri içerir. kolon.
Portakal ayrıca aşağıdaki sağlıklı vitaminleri sağlar:
sağlıklı cilt ve görme için önemli bir bileşik olan A vitamini
Sinir ve üreme sistemlerini sağlıklı tutmaya ve kırmızı kan hücreleri oluşturmaya yardımcı olan tiamin ve folat dahil B-vitaminleri.
Portakalın faydaları hakkında daha fazla bilgi edinin.
Portakal nasıl yenir
İnsanlar ferahlatıcı bir atıştırmalık olarak veya bir bardak saf portakal suyu içerek portakalları kendi başlarına yiyebilirler. Evde portakal suyu veya etiketi konsantre olmadığını belirten bir marka taze meyve suyu seçin.
İnsanlar ayrıca portakal kabuğunu bir salata, yoğurt veya ek bir lezzet eklemek için tahıl tepesi olarak rendeleyebilirler.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder